Sunday, December 21, 2014

GOD SAVE THE LEMON CURD

Makes one little jar of luscious delicious English cream



3 lemons
120g sugar
50g butter
2 tbls corn starch
2 eggs
2 egg yolks

Mix the zest from 3 lemons with the juice from 2 lemons. In a saucepan over medium heat combine the lemon zest/juice with sugar and butter. Bring just to a boil.

Mix corn starch with the juice from the third lemon and add to the warm liquid.
Stir in eggs and egg yolks.

Cook again over medium heat, stirring constantly, until mixture thickens.

Pour into glass jar and store in fridge. 

2 comments:

  1. Hej Blogger

    Jeg har engang fundet en opskrift på en lækker knoldselleripate på din blog, men jeg kan ikke finde den mere:-( Kan du hjælpe mig? Det jeg kan huske er, at man skulle hakke en masse knoldselleri samt nogle andre grøntsager og blande det med æg og så hælde det op i en form og så bage den. Mere kan jeg desværre ikke huske.
    Håber du kan hjælpe...

    Godt nytår
    Morten

    ReplyDelete
  2. PS: Kan huske overskriften hed: Vegetarmad... faktisk ikke så slemt som man skulle tro!

    ReplyDelete